"Nu er dagen fuld af sang" - sangaften med sange af Carl Nielsen og Jeppe Aakjær

Foredrag og sangaften tirsdag den 10. marts kl. 19.00 i kirken

Hvem kender ikke ørehængeren "Jens Vejmand", der i begyndelsen af forrige århundrede opnåede enorm popularitet og i en periode var en decideret landeplage? Og mon ikke de fleste kender melodien til "Jeg bærer med smil min byrde"?

Begge sange findes i Højskolesangbogen og synges stadig den dag i dag - mere end et århundrede efter deres tilblivelse. Ordene er af Jeppe Aakjær, og melodierne er af Carl Nielsen. De to herrer har samarbejdet om flere sange, hvori livsvilje og livsvilkår er temaer, der går igen.

Ved sangaftenen i Otterup Kirke vil museumsinspektør Ida-Marie Vorre og musikskolelærer Christina Enig i ord og toner fortælle om de sange, som Jeppe Aakjær og Carl Nielsen sammen har bidraget med til den danske sangskat. Otterup Kirkes organist, Preben Holmberg, vil akkompagnere fællessangen.

Der er gratis adgang

"Lidt om livet på Hofmansgave i årene 1929 til 1945" ved Johannes Wendt Larsen

Foredrag tirsdag den 21. april kl. 19.30

"Fortællingen handler om Torben Lindegaard der var født og opvokset i årene fra 1929 til 1945 som søn af godsforpagter Einar Lindegaard på Hofmansgave avlsgård i årene fra 1927 til 1945, hans hustru Edel og to ældre brødre til Torben og en yngre søster. I den periode var der på Avlsgården et stort folkehold med mange karle og piger og i staldene desuden mange husdyr suppleret med gåse- og hønsehold. Tilsammen et ganske særligt miljø, der i dag er forsvundet”.

Foredraget er en opfølgning af emnet: ”Slægten Hofman-Bang til Hofmansgave gennem fire generationer", som var på plakaten den 1. marts 2018.

Der gratis adgang