Otterup Kirkegård

De to skulpturer

Midt på kirkegården står to skulpturer 'Bronzeøksen' og 'Englevæsen', der er udfærdiget af afdøde billedhugger Kent Holm og generøst doneret til Otterup Kirkegård af hans enke. Skulpturerne blev opstillet i oktober 2019.

Modtagelsen af skulpturen blev fejret ved et arrangement den 24. oktober. Man samledes ved skulpturerne lidt før kl. 16 og gik derefter ind i kirken til aftensang.

I programmet for aftensangen var indlagt solosang ved Anna Maria Olsen. Hun sang de to salmer: 'Sorrig og glæde, de vandre til hobe' og 'Lysets engel går med glans'. Astrid Paludan læste Matt. 28,1-7 om kvinderne ved den tomme grav og lyste velsignelsen.

Efter aftensangen var der samvær i menighedshuset med bobler og kransekage. Knap 100 var mødt op, så mange måtte stå op! Deltagerne i arrangement kunne glæde sig over at få en smuk bog med hjem. En mindebog om mennesket og billedhuggeren Kent Holm.

Diana fortæller

Kirkegårdsleder Diana Dencker fortæller her lidt om Otterup kirkegård. Tekst og billeder er beredvilligt stillet til rådighed af tidsskriftet "Kirkegården".

Otterup Kirkegård er oprindelig en lille landsbykirkegård, som med tiden er blevet større i takt med, at byen har udviklet sig. En af de ting, som jeg gerne vil fremhæve ved vores kirkegård, er den udviklingsplan, som løber de næste 50 år. Indtil nu har vi sat den i gang to steder på kirkegården inden for de sidste ti år.

Buksbomhaven

Den smukke buksbomhave blev taget i brug i 2008.

Kendetegnet er de bløde linjer og brug af blomstrende planter.

Afdelingen er afgrænset af hække og bryder med det eksisterende stramme gravstedsmønster.

Når man kommer på kirkegården og ser den afdeling, har man bare lyst til at gå ind for at se, hvad der er der. Det var den gamle kirkegårdsleder Finn Carl Andersen, som fik idéen og tegnede den.

Æblehaven

Æblehaven blev taget i brug marts 2016 som det sidste nye i udviklingsplanen.

Der er anlagt plantebede afgrænset af granitfliser. Bedene er tilplantet med stauder og lave buske. Omkring plantebedene kan udlægges gravpladser til kiste og urner i græs.

Æblehaven står smuk fra tidligt forår og til sent efterår. Der er plantet skovmærke ved plænestenene, og i højbedene er der enten høstanemone, påskeklokke, løjtnantshjerte eller pæoner. Der er også sat paradisæbler.

Der er i dette lille område sat bænke i alle fire verdenshjørner, så der er plads til at sidde og mindes sine pårørende.

Da vi i marts 2016 begyndte at bruge denne afdeling, var der 200 gravsteder, og nu i starten af 2020 har vi 85 pladser tilbage, så vi skal snart i gang med den næste etape i vores udviklingsplan.